Levering & retournering

Levering

Bij de bevestiging van de bestelling, kan de Klant kiezen voor een levering aan een bepaald adres (woonplaats, arbeidsplaats of andere).

Levering aan huis of op het werk
Uw pakket wordt op de klassieke manier geleverd op een door u gekozen adres (thuis of op het werk). Levering gebeurt uitsluitend door BPOST.

Hoeveel bedragen de verzendingskosten?
Bestellingen vanaf 75 euro worden gratis geleverd.
Voor andere bestellingen gelden volgende tarieven (Bpost):
België, Nederland: 6,90 euro

De bestelde Producten worden geleverd op het leveradres zoals het door de Klant opgegeven wordt tijdens het bestelproces en volgens de voorwaarden die daar beschreven worden. Laventa houdt zich het recht voor om de bestelling op te splitsen in één of meerdere leveringen in functie van de beschikbaarheid van de Producten. Elke levering wordt steeds aangekondigd via e-mail. Gelieve rekening te houden met een leveringstermijn van 4 tot 6 werkdagen.

Retournering

Tenzij expliciet anders is vermeld op de website, heeft de klant het recht om, binnen de 14 kalenderdagen te rekenen vanaf de dag volgend op de dag waarop de klant het product heeft ontvangen, Laventa op de hoogte te stellen dat hij gebruik wenst te maken van zijn herroepingsrecht, zonder dat hij daarvoor een schadevergoeding moet betalen en zonder dat hij daarvoor een reden moet opgeven.

Als een klant Laventa op de hoogte wil stellen dat hij zijn aankoopovereenkomst wenst te herroepen moet hij dit doen binnen vooropgestelde termijn van 14 kalenderdagen vanaf de dag volgend op de dag waarop de klant het product heeft ontvangen.

Het herroepingsrecht voor geleverde producten is slechts geldig voorzover het product ook daadwerkelijk teruggestuurd wordt binnen de 7 kalenderdagen nadat de klant Laventa op de hoogte gebracht heeft dat hij zijn aankoop wenst te herroepen. Laventa is hiervan op de hoogte van zodra de Klant een email heeft gestuurd aan hello@laventa.be i.v.m. een retourzending. Het herroepen product moet teruggestuurd worden in nieuwe toestand, in zijn oorspronkelijke verpakking, in perfecte staat en vergezeld van de originele verkoop factuur (waarvan de klant een kopie behoudt). Elke retour waarvan de afzender niet kan geïdentificeerd worden, zal geweigerd worden. Zodra de 7 kalenderdagen verstreken zijn, is Laventa niet meer in staat om de retour te aanvaarden en zal de retour teruggestuurd worden naar de afzender.

De kosten en risico’s verbonden aan de retourverzending vallen ten laste van de klant.

Om een retour te verzenden, kan de klant eveneens gebruik maken van Bpost. De terugbetaling van de aankoop zal gebeuren binnen de 30 kalenderdagen na tijdig ontvangst van de retour door Laventa. Op voorwaarde dat alle voorwaarden zoals hierboven beschreven strikt voldaan zijn. Het bedrag dat terugbetaald wordt zal in elk geval nooit groter zijn dan het door de Klant effectief betaalde bedrag.

Deze terugbetaling zal op de volgende wijze plaatsvinden: Indien de klant zijn bestelling betaald heeft door middel van kredietkaart, zal na het nakijken van de teruggezonden artikelen, een credit worden uitgevoerd op de kredietkaart die de klant gebruikt heeft om de aankoopprijs te betalen van de teruggezonden artikelen, gebruikt om de bestelling te betalen. De terugbetaling aan de klant zal gebeuren volgens de overeengekomen modaliteiten met de bank die de kaart uitgeeft.

Indien de klant zijn bestelling heeft betaald met een andere vorm van betaling, zal de terugbetaling worden uitgevoerd via overschrijving op het bankrekeningnummer dat hij heeft vermeld op de retourbon.

Deze website gebruikt cookies. Door verder te gaan met deze website te gebruiken, accepteer je het gebruik van cookies.  Meer informatie