over Laventa

Hé, zie je dat lachend meisje daar aan de rechterkant van de foto in haar oranje kleedje? Dat ben ik. Elien Rens, geboren op 9 december 1994 en trotse eigenares van Laventa.  Deze foto werd genomen toen mijn zaak nog in haar kinderschoenen stond (ik refereer graag met zij naar mijn zaak hehe).

De grote dag van de oprichting van Laventa was namelijk 7 oktober 2021. De dag dat het allemaal begon, maar wat betekent Laventa nu juist? En wat is mijn achtergrond als florist?  Wel, dat leg ik je graag hieronder uit. 

 

Laventa, een ode aan tante Tania

Een paar jaar geleden is mijn tante overleden, een vrouw met een hart voor ondernemen en een positieve ingesteldheid waar niets tegen in te brengen was. Haar naam was Tania. Toen zij ons verliet, was ik ook al volop bezig met mijn cursus om florist te worden en was ik ook al op zoek naar een naam voor mijn zaak. Ik wou dan ook graag een eerbetoon aan Tania doen en haar naam verwerken in de handelsnaam voor de zaak. Tania haar lievelingsbloemetje was lavendel en dit zocht ik dan op in verschillende talen en dan kwam ik zo uit op "lavanda", wat lavendel betekent in het Italiaans. Natuurlijk was het woord 'lavanda' nog niet volledig wat ik wou, dus probeerde ik er verschillende versies van uit wat mij uiteindelijk bracht op 'Lavenda'. Van dit woord veranderde ik de 'd' dan in een 't' (met een subtiele verwijzing naar mijn tante haar naam Tania) en zo ontstond de naam van mijn zaak: Laventa.

Achtergrond

Toen ik afstudeerde aan de KU Leuven als master in de Bedrijfscommunicatie, ging ik werken bij een PR bureau waar ik ongelooflijk veel geleerd heb van de PR-wereld. Toch voelde ik dat mijn roeping ergens anders lag, vandaar dat ik op zoek ben gegaan naar hobby's die mij aanspraken en waar ik eventueel een bijberoep van kon maken. Een eigen zaak hebben, is namelijk een kinderdroom van mij.
Doordat ik wat research deed, kwam ik uiteindelijk bij de cursus Florist terecht bij Syntra. Alles hieraan voelde goed, waardoor ik me dus ook direct (samen met mijn mama) inschreef. Tijdens deze cursus heb ik alle vaktechnieken geleerd, mij verder verdiept in kleurencombinaties en de verschillende soorten bloemen en planten. Na mijn C-proef, studeerde ik dan ook in 2022 af als Florist.

Deze website gebruikt cookies. Door verder te gaan met deze website te gebruiken, accepteer je het gebruik van cookies.  Meer informatie